U ova luda vremena sve je češća pojava muškaraca koji “nestaju”. U početku sve deluje savršeno, privlačite se, prija vam razgovor i želite što više vremena da provedete zajedno, a onda iznenada on “menja traku” i počne da se ne javlja. Pisala sam o tome kako muškarce koji beže emocije sačekaju na prvoj krivini ovde, a sad da se vratim ovoj temi. Verujem da svaka devojka ima različit pristup, a moj je veoma jednostavan. Uvek budem ono što jesam!

Znate zašto? Ako želim da neka veza postane ozbiljna onda nema potrebe da igram igrice. Ne glumim da imam veoma popunjen raspored i da sam zauzeta, ako nije tako i želim da budem sa njim. Čak i da mnogo vremena provodim na poslu, uvek ću naći prostora za nekog do koga mi je stalo. Ne čekam da se prvi javi već mu jasno stavljam do znanja da želim da ga vidim kad sam slobodna. Vremenom mu otvoreno govorim da je osoba  koju bih da uključim u svoj život. Postepeno počinjem da delim svoja osećanja, planove i želje… Ako mi se mnogo dopada smatram da to treba da zna i rado ću mu reći šta stvarno mislim o njemu. I kad mi nedostaje poslaću mu poruku da mu to kažem… Ukratko, mene ljubavne igre umaraju i ja ih preskačem.

Dakle, ja ne razmišljam o tome kakvu sliku muškarac stvara o meni dok se ja tako ponašam. Ubeđena sam da ni 10 posto devojaka u današnje vreme ne bi postupilo tako jer dobro znaju da je to siguran način da izgubiš nekog ko ti se dopada.

Čitala sam davno knjige “Zašto muškarci vole kučke” pisanu iz ženskog ugla i “Ponašaj se kao dama i razmišljaj kao muškarac” iz muške vizure, pokušavajući da saznam zašto muškarci posle nekog vremena pobegnu. Sećam se da sam se smejala savetima iz prve knjige.

“Ponašaj se kao premija i on će poverovati u to”

 “Javljaj se samo kad si slobodna”

“Kučka ne pokazuje kako se plaši da će ga izgubiti”

 “Kučka ne želi nikoga ko ne voli nju”

 “Ona nema pojma kuda ide njihova veza i ne trudi se da mu objasni”

“On dolazi po nju čak i kad mu nije usput i ugađa joj jer tako treba”

Ako postoje žene koje imaju ovakvu taktiku, koliko njih uspeva da je primeni?

Za mene je ljubav stvar srca, hemije i strasti. Kad me neko privuče i počne da mi se dopada nisam toliko racionalna i ne razmišljam trezveno. Iako se trudim da pripremim sebe za naredni susret u kome bi “po tim nekim pravilima” najbolje bilo nastupiti “tako i tako”, uvek kormilo preuzme osećaj. Prepustim se i sve ono zbog čega sam “lupala glavom” padne u vodu.

Šta se nama svima dogodilo kad su ispisane brojne knjige i stručna literatura o tome kako pronaći svog partnera, kako ga osvojiti, zadržati i potom sklopiti brak, a onda taj brak održati i sprečiti razvod i sve ostale pojedinosti koje su pre 20 godina bile gotovo tabu tema? Nekada je bilo sve jednostavno. Svidite se jedno drugom, zaljubite se i venčate. A danas? Prvo kupite stručnu literaturu sa smernicima i pravilima kako da ga “uhvatite u zamku”, potom platite sesije kod psihologa, angažujete kouča za ljubavne odnose,  a uporedo praktikujete svakodnevno vođenu meditaciju, jogu i jednom nedeljno idete na hipnozu kako biste eliminisali sve emotivne blokade iz prošlosti. Emotivni život je postao naučna disciplina, a savladavanje  muško-ženskih odnosa fakultet na kome se za ispite uči iz debelih knjiga.

Možda sam tvrdoglava ali kako mogu da postoje pravila za nešto što je stvar srca, a ne glave? Ili je u eri otuđenosti, samoljublja i egoizma potrebno da koristimo priručnike i lekove kako bi smo uspeli da funkcionišemo u dvoje?

Ima žena koje imaju taktiku i poznajem ih. Ali ako je koriste, onda znači da u sve ulaze svesno, umeju da se distanciraju i budu iznad tog odnosa, sabiraju “za” i “protiv” i igraju kao kučke. Samo u tom slučaju ne znam da li im je zaista stalo do te osobe ili su sa njom zbog interesa, bogatstva, potomstva ili nečeg četvrtog.

Fotografije: Unspash, Pixabay

Razlog zašto sam se setila knjige “Zašto muškarci vole kučke” je rečenica “Ponašaj se kao premija i on će u to poverovati”  koja je posle toliko godina ponovo došla do mene. Jedan ljubavni terapeut je rekao “MORAŠ DA BUDEŠ EKSKLUZIVA”, odnosno da kad nekog upoznaš treba da mu daš mesec dana vremena i da budeš strpljiva pre nego što dođe do prvog seksa. Ako počne polako da posustaje i da se povlači znaćeš da je želeo samo da spava sa tobom i odustaće.

Ovo je pre svega odličan podsetnik da u svakoj situaciji treba da imamo dostojanstvo i da ga nikad ne pogazimo. Možda je ovo taktika, ali ja glasam da bude i ljubavni zakon. Ima nekih saveta o partnerskim odnosima koji zaista mogu da budu od koristi i da nas podsete koliko smo vredne kad nas pogodi ljubavna strela, a ovaj je jedan od njih. Da zaključim… teško mi je da uskladim emocije sa razumom, a možda to i ne želim jer kontrolisanje osećanja znači prazan doživljaj.

Imate li taktiku i da li zaista radi?

You May Also Like

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *