Nismo se poznavali. Prvi put tada sam mu videla oči. Ušla sam u jednu zlataru u centru grada da odaberem poklon za rođendan.
Dok sam razgledala nakit, simpatičan vlasnik radnje se trudio da mi pomogne u izboru, a potom isped mene doneo i kutiju sa prstenovima koju nisam tražila.

“Izaberi koji ti se sviđa jer želim da ti ga poklonim”, rekao je kao da je to sitnica.
“Čim si ušla u radnju i obratila mi se osetio sam tvoju divnu energiju. Pozitivna si osoba i taj tvoj osmeh me je očarao”, rekao je, a ja sam se smejala u neverici.

Pre toga sam se već odlučila za male, slatke minđuše koje sam platila, a onda sam doživela i to da mi stavlja prsten na ruku. (onaj na koji sam posle ubeđivanja pokazala).

“Lep si odabrala i mislim da ti odlično pristaje. Pošto sam ja oženjen i ne mogu da te zaprosim ovo je mali znak pažnje, a i vidim da nisi verena. Kako je to moguće? Sad ćeš imati utisak kao da jesi”, rekao je. Toliko sam se smejala dok je držao moju ruku u svojoj, stavio prsten na domali prst, a potom na moje klimanje glavom zapakovao ga u crvenu kutijicu.

“I kako sad da kažem ne?”, bila sam sarkastična, a onda smo oboje prasnuli u smeh. Neverovatna i potpuno luda situacija u kojoj sam se našla preplavila me je nekom neopisivom srećom. Njegov gest me je šokirao ali i razoružao jer kojoj ženi ne prijaju takvi komplimenti.

“Hvala ti što si mi ulepšala dan i nadam se da sam ja na ovaj način ulepšao tvoj”, rekao je na rastanku. Kad sam izašla na ulicu odmah sam pozvala mamu.

“Halo, mama samo da ti javim da sam isprošena. Prsten je jako lep. Mog verenika nikad nisi videla, a po svemu sudeći nikad i nećeš. Samo ću ti reći da je bogat i da ima svoju zlataru”, smejala sam se kao malo dete preko telefona, a ona je bila zbunjena ali je kroz zube uspela da procedi: “Kad? Šta pričaš?”

Nastavila sam: “Vidiš takve stvari se uvek dese kad se najmanje nadaš. Nikad ne znaš gde možeš da sretneš svog budućeg muža. Samo što ovaj moj ne može da ima dve žene odjednom jer nije šeik već Balkanac, ali mogu ti reći da ima dobru “žvaku”.

Drugarice su me posle ovoga pitale i da li smo razmenili brojeve telefona kao i da li je predložio da se vidimo.

Na njihovu žalost i moju sreću, do toga nije došlo. Svi su navikli na muškarce koji imaju neki skriveni motiv. Međutim, ovaj džentlmen je pretvorio jednu običnu situaciju u filmsku scenu i svojim iskrenim gestom i bez zadnjih namera učinio da se osetim posebnom. Uspeo je i da me podseti da su čuda moguća i da se lepe stvari dešavaju neplanirano. Taj trenutak sreće vredi više od svih dijamanata, pomislila sam (prsten je bio od srebra sa cirkonima). Hvala mu na tome!

I da, ima nečeg u tom poklanjanju prstena. Toliko puta sam videla fotografije, slušala o romantičnom trenutku da sad kad sam bila na svojoj “lažnoj veridbi”, nisam mogla da sakrijem uzbuđenje. Da sam malo mlađa možda bi mi i suze krenule, a onda bi ga i poljubila da se uverim da će se pretvoriti u žabu.

Ako želiš da saznaš kako da prepoznaš potencijalnog muškarca za brak pogledaj OVDE.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *