Ova godina je svima proletela i teško je poverovati da nas samo jedan dan deli od 2020. Verujem da je većina vas u psihičkom rastrojstvu, a ne prazničnoj euforiji (kako su to moderno nazvali) zbog zadobijenog šamara koji nas je naglo probudio iz sna dugog 12 meseci. Pod pritiskom i panikom da smo „izgubili“ još jednu godinu života, upravo sada donosimo nepromišljenje odluke. Imam utisak da je u periodu oko 31. decembra broj raskida gotovo ekvivalentan broju veridbi. Dok jedni stavljaju tačku na vezu koja nema budućnost, drugi doživljavaju prosvetljenje da je osoba sa kojom su Pravi/Prava. Najluđa noć ima idealan epitet jer posle nje verovatno ništa neće biti isto…

Možda ste u grupi onih koja je ove godina upoznala pravu osobu, koja vas drži za ruku i sa kojom koračate rame uz rame. Ako jeste, onda budite zahvalni što ste to doživeli.

Sa druge strane, ako ste u grupi onih koja ispraća ovu godinu bez partnera, morate da znate da nije smak sveta. Samo nemojte da srljate u vezu sa prvim koga upoznate za Doček da ispunite normu, osim ako nije zaista “ljubav na prvi pogled”…

Bez obzira koliko ste samostalni i koliko ste se navikli na samoću, ne možete da poreknete da ne biste voleli da konačno upoznate osobu kojoj biste poklonili ljubav.

Verujem da ste “uštedeli” dovoljno za sve vreme soliranja i sad je možete deliti u neograničenim količinama, ali ipak budite fer i neka to bude neko ko je zaslužuje.

Neko ko vas podržava, razume i voli zbog toga kakvi jeste, a ne kakvi bi oni hteli da budete. Neko ko vas inspiriše da budete najbolja verzija sebe i pored koga rastete. Neko kome se pored lepote sviđa i to kakva ste osoba. Neko ko želi da vas upozna u potpunosti i vodi računa kako se osećate u svakom trenutku.

Fotografije: Unsplash

Neko ko vam pruža dovoljno slobode da radite ono što volite i ko vas dočeka raširenih ruku kad imate vremena samo za vas dvoje. Nekog, ko razume vaše snove i pomaže vam da postanu stvarnost. Nekog ko će vam pokazati da ste vredni ljubavi i pažnje čak i kad dođe dan kad sami sebe mrzite.

I zato ostanite sami sve dok ne upoznate nekog ko vas je dostojan. Ostanite sami sve dok ne pronađete nekog ko vam neće okrenuti leđa nakon prve rasprave ili pobeći ako sazna da imate neki problem. Ostanite sami sve dok ne upoznate nekog ko je spreman da se izvini i prizna da je pogrešio i da vas voli. Ostanite sami sve dok se ne pojavi neko ko će pronaći način da budete srećni bez obzira na vreme, besparicu, društvo, državu, svetsku ekonomsku krizu, Bregzit, klimatske promene, rat u Siriji…

Ostanite sami sve dok ne upoznate osobu koja će poželeti da provedete zajedno Novu godinu kao i sve godine posle nje.

Srećno!

Ako ste propustili moj prethodni post “Kako sam u 2019. godini pobedila sebe” pročitajte ga OVDE.

You May Also Like

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *