Kad se probudim stavim kafu i čitam horoskope kad mi je mnogo dosadno. Svi su različiti i na kraju ni u jednom ne piše ono što želim. Zato sam davno uradila natalnu kartu. Astrolog mi je rekao da ću na poslu upoznati muškarca sa kojim ću biti u vezi, a možda i braku. U to vreme nisam imala posao, ali čim sam ga dobila setila sam se njegovih reči koje su počele da mi odzvanjaju u glavi svakog dana. Počela sam pogledom da tražim novog dečka. Sa svakim kolegom sa kojim sam razgovarala u glavi mi se palila lampica “Možda je on taj”. Problem je bio u tome što ga nije opisao. Samo je od prilike rekao koliko ima godina. Zadatak je bio još teži. Kako da ga prepoznam? Jednog dana u mom vidokrugu stvorio se ON. Izdvojio se jer mi se niko drugi nije dopao. Pomislila sam “Moramo da se upoznamo”. Nakon nekog vremena to se ostvarilo i od tada nisam prestala da mislim na njega. Imala sam utisak da sam se i ja njemu svidela i zato sam čekala da napravi prvi korak. Međutim, to se nije dogodilo. Nisam izdržala i odlučila sam da nađem njegov broj telefona i pozovem ga na piće. Ono što me je posebno ohrabrilo je što nikad pre toga nisam ja prva pozvala muškarca na sastanak. Pomislila sam “još jedna stavka sa “to do” liste pre braka”. Treba i to probati.

Drhtala sam od uzbuđenja kad sam mu poslala sms poruku. Morala sam da smislim neki izgovor kako bih otpočela komuninaciju pa sam pitala nešto u vezi posla. Odgovor je odmah stigao i izmamio osmeh. U sledećoj poruci sam bez ustezanja rekla da ustvari želim da ga pozovem na piće. Dok sam čekala odgovor u meni se lomilo. Šta ako ne odgovori i iskulira ili još gore ako me odbije… U tom trenutku sam saosećala sa svim muškarcima ovoga sveta koji su bili odbijeni. Sad znam da im nije lako. Ubrzo je stigao odgovor “Ti častiš”. Nisam mogla da verujem da je tako brzo pristao i prihvatio izazov. Sastanak je prošao prilično opušteno, s tim što sam sebi zamerila jednu stvar. Prvi put sam bila previše otvorena. Tako se nikad ne ponašam. Nisam mogla da prepoznam sebe. Pričala sam toliko da nije mogao od mene da dođe do reči. Pitala sam se šta se sa mnom događa i odakle mi tolika sloboda. Nije da se sebi takva nisam sviđala, ali sam više volela onu svoju odmerenost u svemu. Nisam tip osobe koja se lako otvara prema ljudima. Obično to radim nakon nekog vremena poznanstva i druženja.

Pomislila sam “Možda je kliknulo među nama pa više ne mogu da držim sve konce u rukama? Šta ako je stvarno on taj iz natalne karte pa je to moje prirodno stanje?”

Nastavili smo da se viđamo jer sam tih dana bila sva lepršava, već sam zamišljala kako šetamo držeći se za ruke… Međutim, bilo je stvari o njemu koje mi se nisu dopale od početka ali koje sam ignosirala jer sam ubeđivala sebe da mi je “zapisan u zvezdama” i počela da ga idealizujem. Ali bio je daleko od idealnog. U jednom trenutku sam shvatila da me je toliko ponela priča astrologa da sam potpuno izgubila razum. Postaješ ono u šta slepo veruješ. Ukapirala sam da sam od reči do reči zapamtila sve iz natalne karte i da sam sve vreme podsvesno tragala za situacijama koje treba da mi se dogode. Ne bih dalje da otkrivam kako se završila opsesivna idiotarija sa “novim dečkom” ali svakako je dobra lekcija za sve koji su pasionirani ljubitalji astrologije. Čak i za one koji nakon posete astrologu kažu “Pa ja se, znaš, mnogo ne obazirem na to što mi je rekao i sve brzo zaboravim”, znamo da ih je i ta jedna seansa učinila bar trenutno srećnim. Jer, šta može više da nas uteši od nade u lepšu budućnost.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *